lørdag 11. juli 2009

Litt mimring.....

Holder på å rydde i skuffer og skap og sortere bl.an. litt på garn nøstene mine (som jeg gjør en gang i blant for det er jo så morro å styre med garnet, hi-hi) Og se her hva jeg fant under en haug med garn:
Et pannebånd som jeg har stikket for ganske nøyaktig 12 år siden - høsten 97. Dette var mitt aller førte "ordentlig" strikkaplagg. Før det har jeg strikket noe dukkeklær og et skjerf i vrangbordstrtikk eller noe. Og den gangen ville jeg prøve meg på å strikke med 2 farger og jeg fikk jo det til! Så stolt jeg var! Pannebånd blei riktig nok for liten til meg for jeg brukte babyull men i oppskrifta skulle det være Falk eller Smart eller noe i den tykkelsen. Så størrelsen stemte selvsagt ikke i det hele tatt! Men eldste jenta mi fikk bruke den når den tid kom.
Så når jeg var på mimring så tenkte jeg kan vise dere det jeg strikket året etter pannebånd. det blei noen sokker og votter, skjerf og luer prosjekter etter pannebånd men da vi fikk vite at vi skulle ha vårt første barn så ville jeg strikke hetedress til helt selv. Og her er resultatet:
Eldste jenta vår har den på da hun kom hjem bare 7 dager gammel. Kameraet vi hadde på den tid var nok ikke av de beste, hi-hi, så fargene er nok helt gale her. Men her er mellomste gutten vår i samme dress hjemme for første gang bare 4 dager gammel:
Her er fargene litt bedre :) Han fylte nok dressen litt bedre enn søsteren for han var jo 700 gr større enn hun.
Og selvsagt lillemann fikk lov å bruke den samme dressen til sin hjemreise. Han var bare 1,5 dager gammel da han kom hjem :) Og etter min mening så viser dette bildet den riktige fargen på dressen :)Storesøster fikk bruke dressen i nesten 2 månedere mens brødrene vokste ifra den allerede rundt et par uker gamle :)
Jeg hadde ikke mønster og ville lage lat selv. Hvorfor velge den enkleste veien å bare strikke etter et mønster når man kan jo finne på alt selv, hi-hi.... Så dressen kunne helt sikkert ha vert mye finere om jeg følgt et eller annet oppskrift men den er nå fin som den er :)
Mener å huske det er Gjestal babyull jeg brukte til den.

3 kommentarer:

  1. Så søt! Også å finne på alt selv da! Jeg strikket også hentesett til junior selv, men selv om det ikke egentlig VAR et sett, så hadde jeg i det minste oppskrift på alle delene (om enn noe av det bare på PM fra et forum...) Ikke snakk om at jeg hadde turt å ta fatt uten mønster!

    SvarSlett
  2. Så fin dress du har strikket! Det må være veldig koselig å ha bilde av alle tre i den samme dressen. Guttungen min kom plutselig en måned før tiden og da hadde jeg ikke rukket å tenke på sånt. Han reise hjem fra sykehuset i en alt for stor body og en alt for stor strømpebukse.

    SvarSlett
  3. tusen takk, Mona! Dressen er vi veldig glad i og selv om alt annet av babytøy og strikkerier blit gitt bort etterhvert har jeg behodt dressen for den skal en av ungene få når de får unger selv :) og i tilfellet det kommer en baby til i familien her så må jo også han/hun få brukt dressen :)

    SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!