fredag 19. mars 2010

Ribbestrikket bleiebukse


Denne modellen ullbukser har vert mine favoriter til nattbruk lenge! Modellen er slik at den vokser med barnet og siden den er i ribbestrikk føyer buksen seg veldig godt rundt ungen. Strikker du den litt lang kan den brukes leeeenge!
Om den strikkes i tykkere garn som f.eks. 3-tråds lanolingarn, Vamsegarn, Fritidsgarn ol garn og pinner 5-6 blir den en super nattbukse. Kan også strikkes i litt tynnere garn som f.eks. Mor aase eller Peer Gyn, Toppull eller Vestlandsgarn/Østlandsgarn/Safir garn fra Sparkjøp/Trysil garn fra Europris, Viking sportsgarn ol og pinner 3,5-4 og kan da brukes som dagbukse ev. som nattbukse til en som ikke tisser så mye.
Det kan selvsagt brukes andre typer garn, bare prøv deg frem!
Velger du tykkere garn og pinner vil buksen være stor nok til en på ca 7 - 14 kg +++ Tynnere pinner og garn gir en bukse som passer fra ca 4-5 kg.
 • Legg opp 80 m på kort (40 cm) rundpinne og strikk vrangbord 1r og 1v 4-8 omganger så strikker du hullerad: *1r m, 1 vr m, kast, 2m sammen som en vrang m * Gjenta ut omgangen. På neste omg strikker du videre vrang. br. strikk og kastet strikkes da som rett maske
 • Så strikker du vrangbord til arbeidet måler ca 20 cm (17-18 cm til nyfødt og ca 20-22 i større størrelser) Husk å strekke buksen litt til siden når du måler. TIPS: Du kan gjerne strikke buksen høyere bak for enda bedre passform/bedre plass til rumpen. Strikk noen kortrader/forkortede omganger men husk da å måle fra forsiden.
 • Deretter strikker du 12 m og tar de av på en maskesamler eller tråd så strikker du 17 m og tar de av på en maskesamler eller tråd og igjen strikker du 12m og tar de av på en maskesamler eller tråd. Det skal bli forstykket og bein.
 • De resterende 39 masker strikkes frem og tilbake 1r og 1v. Strikk 2 masker sammen i begynnelse og slutten av hver pinne innenfor 1 kantemaske. Fortsett slik til du har 17 m igjen og strikk 1-2 cm til og fell løst av i vrangbordstrikk eller sett av maskene på entråd/maskesamler slik at du kan strikke sammen i killen isteden for å sy.
 • Ta opp de 17m i midten av forstykket og strikk vrangbord til det er ca 1 cm lengre en bakstykket. Fell løst av i vr.bord strikk og sy sammen bak og fremstykket eller strikk sammen på insiden og fell av.
 • Ta opp de 12 masker på ene siden på strømpepinne og ta opp fra retten 24 m til rund benåpningen (26-30 til stor størrelse) - totalt 36m(38-42m)
 • Strikk vr.bord 1r og 1v så langt du ønsker og fell løst av. Pass på overganger fra de masker fra selve buksen til låren slik at maskene stemmer og du ikke får et hull.
 • Gjør det samme på den andre siden.
 • Tvinn eller hekle en snor på ca 60-70 cm og tre den gjennom hullene.
Og vips så har du en deilig og god ullbukse

post signature


7 kommentarer:

 1. Så flott at du legger ut oppskriften på denne vakre bleiebuksen. Jeg tror nesten vi trenger en av disse i vårt sortement ;-)

  SvarSlett
 2. Så fint med tøybleieblogg!
  Har en del innlegg om emnet i min blogg også, men vi har gått over til å bruke lommebleier, så det blir ikke så stort behov for strikkede ting lenger.

  Takk for at du deler oppskrift!

  SvarSlett
 3. Ja, meningen var å blogge mye mere om tøybleier enn det jeg rekker nå, blir mye bare visning av tøybleiebukser og andre strikkerier,he-he. Uansett om man bruker lommebleier har man altids bruk for strikka klær :) Og bleiebukser til natt kanskje?

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler oppskriften med oss :) Nå har jeg akkurat strikket ferdig en slik, og om et lite døgn tipper jeg at jeg får den ut på bloggen min :) Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 5. Takk for tilbakemeldingen, Synnøve :) Gleder meg å se resultatet. Løper innombloggen for å se etter bilder....

  SvarSlett
 6. Hei!ønskerå lage en slik til min venninde, men lurer på hvor mange garnnøster jeg omtrent trenger + - til en slik bukse? Jeg tenker å lage en "small" størrelse. Kjempe kjekt at du legger ut oppskrifter! har lett en stund og det er ikke mange gratis oppskrifter ute å går;)!

  Mvh. Siri:)

  SvarSlett
 7. Hei, Siri :) Spørs hvilket garn du velger: om du vil ha tykkere eller tynnere bukse. Velger du tykkere garn (ca 75-80 m på 50 gr) trenger du nesten 2 nøster. Om du velger tynnere garn (100 m på 50 gr. nøste) trenger du litt over 1 nøste - 1,5 nøste til de minste og rundt 2 nøster til den største varianten. Lykke til med strikking!
  Foresten så ligger det mange oppskrifter på bleiebukser inne på tøybleie.no forumet. Stikk innom der og se :)

  SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!