mandag 19. oktober 2009

Monsterbukse :) Igjen og igjen!

(klikk på bilde om du vil se større bilder)


Ja, da var det enda en bukse ferdigstrikket. Str. ca 1-2,5 år i tøffe og søte farger. Strikket i Rubin garn fra Gjestal. Og denne monster bukse blei også til et dragemonster! Grrrr..... pass for å ikke bli bitt! Denne monsterbuksen blei bestilt etter at mammaen falt for en bukse med dragemonster på som jeg hadde strikket tidligere. Jeg vil at alle som får et plagg av meg skal få en helt unik kreasjon derfor ville jeg ikke strikke en helt 100% lik bukse igjen. Den nyeste monsterbuksen fikk litt andre striper og jeg byttet litt på fargene, dragemonsteret fikk også litt andre tenner . Så de er like som brødrer kanskje men ikke tvillinger altså ;)



Da er denne buksen vasket og pakket og klar til avsending til sin nye eieren. Jeg må si at dragenmonstrene er vist i vinden for tiden for jeg har ikke mindre enn 2 i prosjektene nå så da kommer det nok flere dragemonster bukser i nærmeste ukene.
Og her kommer det 2 herlige action bilder fra den heldige eieren.

Godt med plass til å vokse i :)




8 kommentarer:

  1. Så tøff denne var! Kjekt å se at noen lager litt annerledes monsterbukser :)

    SvarSlett
  2. tusen takk, Beate :) den er tøff, ikke sant? morro...

    SvarSlett
  3. Den er kjempesøt. Jeg laget en gang en som likner litt, men den er ikke så fin som de du strikker.

    SvarSlett
  4. tusen takk, Mona! Du har jo også et fint monster i bloggen din har jeg sett :)

    SvarSlett
  5. Hei. Så utrolig flotte monsterbukser! Du er vanvittig flink.Takk for at du deler oppskrift med oss:) Jeg holder på med min første monsterbukse nå, men etter en annen oppskrift. Det jeg sliter med er at jeg får hull der hvor jeg snur, når jeg strikker buksen høyere bak. Hva gjør du for å slippe det? Mvh Kjersti

    SvarSlett
  6. Takk for ros, Kjersti :) Kosleig å lese :) Det er flere teknikker på å få lukket hullene der man snur. Jeg har nok funnet mine løsning men det er ikke lett å forkalre, må vises. Prøv å se her f.eks. http://www.knittinghelp.com/apps/flash/video_player/play/12/1 eller søk på short rows så finner du sikkert noen flere video.
    Ellers har vi felles strikking av monsterbuksene nå på http://tøybleier.no/forum/showthread.php?t=7454 der du kan sikkert finne noe tips. Lykke til!

    SvarSlett
  7. Takk. Så flott! Jeg har forsøkt den engelske varianten der, uten hell. Skal forsøke den danske i tråden. Kjedelig å måtte sy det til etterpå.Ser et sted at du sier du tvister tråden, før du strikker dem sammen. Hvordan tvister? Snur den bak/frem på pinnen? Jeg synes selebuksene dine er så flotte også. Du lager de kuleste monsterbuksene jeg har funnet på nett. Ligner jo på originalene, ser veldig proffe ut! Lurte på om du kunne være så snill å legge ut oppskriften på hvordan du lager selene også? Syr du dem på buksen til slutt? Mvh Kjersti

    SvarSlett
  8. Tusen takk igjen for rosende ord, Kjersti!
    Her er enda en fin video med teknikk som kan brukes til å lukke igjen hullene http://www.paapinden.dk/strikkeguide/venderaekker.php Når jeg tvister så er det bare å snu masken slik at det blir en maske og ikke åpent hull. Ikke lett å forklare, he-he. Men bare prøv deg frem! triks og tvist på baksiden så finner du ut av det ;)
    Ang. selebuksene: jeg hadde begynt med å strikke seler for seg og sy dem på i ettertid men har utviklet en annen løsning etterhvert. Jeg begynner med seler og bærestykket som settes på samme pinna med masker mellom også strikker jeg vrangbordet i fortsettelsen av de. Får se om jeg legger ut oppskrifta etterhvert...

    SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!