tirsdag 2. november 2010

Monsterbukse oppskrift

Oppskriften skal ikke brukes til produksjon for salg. Du kan gjerne dele oppskriften med andre men ikke kopier den rett av heller link til bloggen her. Har du rettelse eller komentar til oppskriften ta gjerne kontakt. Vis meg gjerne det du strikker etter oppskriften. Takk! Og lykke til!
Mange har spurt etter oppskriften på monsterbukse. Det er mange måter å strikke disse buksene på og her legger jeg ut oppskrift på hvordan jeg strikker dem. Det blir en passelig smal modell på denne buksen. Ønsker du noe vid modell start med 104 m og øk antall masker til f.eks. 120. Jeg legger KUN ut oppskrift på en størrelse nå.
Str ca 86/92 her i huset passet denne størrelsen fra lillemann var ca 10 mndr til godt over 2 år.
Buksen er 50 cm rundt hoftene ustrekt og 66-68 cm godt utsterkt, 23 cm høy midt på bak og 21 cm høy midt på forran målt etter vrangbordet slik at den har god plass til tøybleier :) Strikk 1-2 cm mindre glattstrikk om du vil ha lavere bukse som sitter bedre over engangs bleiene, anbefaller å strikke høyt vrangbord uansett for da sitter buksen best på.
Det kan brukes ullgarn som Østlads/Vestladsgarn/Safir/Trysil sportsgarn, Rubin, Mor Aase, Toppull, Heilo, Peer Gynt, Smart, Juvel, Falk ol garn med ca 100 m på 50 gr og med strikkefasthet på ca 22-23 m på 10 cm på pinner 3,5-4. Til en bukse i 2 farger trenger du ca 180 gr garn (2 nøster av hver farge). Rundpinner 40 cm og strømpepinner i str. 3,5 og 4.(strikker du stramt gå opp en størrelse, slapt gå ned en størrelse)
Legg opp 96 m på pinne nr 3,5 (gjerne i kontrastfarge)
Begynn med 1 rett og strikk vrangbord 2 vr og 2 r 6-10 omg. Lag hull rad ved å strikke 2 r, kast, 2 vr sammen som vr m ut omgangen. Kast strikkes som vr.m i neste omgang
Strikke til passe høyde på vr.br. ca 6-9 cm alt etter hvor høyt du vil ha det.
Bytt til pinner 4 (og til bunnfarge)og gå over til glattstrikk samtidig som du øker 8 m gjevnt fordelt til 104 m og glatstrikk 10 cm. Sett et merke midt bak på (det skal være mellom 2 rette maskene i vr.br.) midt foran (også mellom 2 rette masker) og på hver hofte, altså del buksen i 4 deler med like mange masker (26m) mellom. Nå skal buksen strikkes høyere bak (strike smilen/munnen).
Begynn ved det venstre hofte merket med kontrast farget garn og strikk over midten bak, strikk videre 3 omganger helt rundt.
På fjerde omgangen strikk forbi midten bak frem til det høyre hofte merket og snu og strikk tilbake til det venstre hoftemerket og snu. Nå skal du strikke 5 m mindre for hver gang du snur: 47 m på rettsiden, snu, 42 vr, snu, 37 r, snu, 32 vr, snu, 27 r, snu, 22 vr, snu, 17 r, snu. Nå strikker du med 4 m mindre for de 3 siste ganger du snur: 13 vr, snu, 9 r, snu, 5 vr, snu og strikk rett videre rundt i 3 omganger frem til det venstre hofte merket igjen (da får du en stripe med 6 rader med kontrastfarge på fremsiden)

Klipp av kontrastfarget garn og bytt over til bunnfarge garn og fortsett å strikke rundt over alle maskene til du har strikket 5-6 cm etter munnen.
Finn midten bak og fremme og sett et maskemarkør der. Nå skal du øke 1 m på hver side av de 2 midtmaskene på hver side av maskemaarkøren, hver andre omg, i alt 4 ganger (+16 m) til 120m. Strikk 1-2 omg etter alle økning.
Del arbeidet i to og strikk hvert ben for seg (60m). Strikk 3 omganger så begynner du å felle maskene på innsiden av beinet. Fell 2 m på innsiden av benet hver 6 omg i alt 4 ganger til du har 52 m til beinet. (OBS! om du vil avslutte med perlestrikk trenger du ikke å felle av mer enn 1-2 ganger til 58-56 m for å beholde litt vidde på beina)
Strikk striper som er 4 – 10 omg tykke alt etter ønsket.
Strikke til beinet måler ca 23 cm på innsiden. På siste omgang fell 8 m gjevnt fordelt til 44 m. Skift til pinne nr. 3,5 og strikker vr. br 2 r 2 vr. i 6 – 8 cm etter øsnket. Fell løst av i vr. br. strikk.
Buksen kan også strikkes med perlekant nederst: strikk til beinet måler ca 21 - 24 cm på innsiden (mål hvor lange bein barnet har) så strikker du *1 omg med 1 rett, 1 vrang, og neste omg me 1 vrang og 1 rett slik at vrang kommer over rett og motsatt* Gjenta ** til perlekanten måler ca 1,5-2,5 cm. fell løst av.
Strikk det andre beinet likt.
Broder på tenner og øyne og ev. monster i maskesting.
Lykke til og ikke glem å vise hva du har strikket ;)

post signature

38 kommentarer:

 1. Å hurra! Tusen, tusen takk! Gjett om jeg skal strikke bukse da! Flotte julegaver!!! Haen flottflott dag, klem fra Elin

  SvarSlett
 2. De buksene er utrolig kule!
  Herlig rompe på den lille når han krabber rundt i den :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for at du deler! :) Beste oppskriften jeg har lest, nå kan jeg kanskje prøve meg på den jeg også :) *ut å kjøpe garn*

  SvarSlett
 4. Utrolig kule bukser. Har strikket et par sånne bukser jeg også, men dine var kulere. Morsom variant med frosken (?) på rumpa.

  SvarSlett
 5. Å, de der er så herlige. Har lagret x anntall mønster på monsterbukser, men jeg får jo aldri fingeren ut til å strikke en.

  SvarSlett
 6. Synes den nederste ser ut som en flodhest jeg ^^,
  Begynte på ei i dag jeg. Kanskje litt dumt siden bursdagsbarnet har dag på lørdag. Hvor lang tid bruker du ca på denne ? ;) ca. 5 cm i glattstrikken.. men så aner jeg ikke om jeg får til munnen eller ikke..samme med bena! :P Nybegynner ;)

  SvarSlett
 7. Takk :)
  Renathe: den nederste er nok en krokodille eller drage ;) ungan her er litt uenig i hva det er, he-he. Flodhesten kommer nok om et par-tre uker - har en i planene ;) Du skal klare buksen som bare det! Og beina :) Det varierer hvor lang tid jeg bruker på dem: et par-tre kvelder på å strikke buksene og en-to kvelder på å brodere og fikse alle trådene. Vi har en along nå inne på tøybleier.no http://tøybleier.no/forum/showthread.php?t=7454 så du kan jo følge med på strikkingen ;)

  SvarSlett
 8. Intressant! Har en syk liten gutt så først nå får jeg satt meg ned å lese :)

  Gleder meg til å se den ekte flodhesten!! ;)

  SvarSlett
 9. Jeg holder faktisk fortsatt på med monsterbukse jeg begynte med før jul. Jeg ble så lei av akkurat den type bukse. Men nå har jeg begynt igjen faktisk. Tenkte som så at dette blir den siste monsterbuksa jeg strikker!

  Men så blir jeg jo så inspirert av deg da, og den oppskrifta så spennende ut med bl.a. å legge opp med kontrastfarge. Ble 112 m på pinne 3,5, strfasthet 23. Så den blir ikke stram i rompa, men heller ikke slappis. Tror jeg må lagre oppskriften din, og kanskje jeg skal linke til deg når jeg blir ferdig med buksa nå!

  Du er kjempeflink til å strikke hvertfall, stor inspirasjon! :-D

  SvarSlett
 10. Takk for ros :) koselig å kunne inspirere :)Håper gutten din er frisk nå, Renathe! Lykke til med strikkingen!
  Bine: jeg blir nok ofte lei slike bukser, eller bukser i det hele tatt, he-he. Har aldri tenkt at jeg skulle strikke så mange bukser når jeg åpnet opp for bestilling men så er det vist bare det folk vil ha, hi-hi. Så da må jeg bare strikke i vei! Prøver å ta meg noen pauser med å strikke noe annet enn bukser så kommer det jo inspirasjon til spennende monster mens jeg holder på med noe annet. Husk å vise hva du strikker, når du er feridg ;)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for flott oppskrift! Absolutten favoritten av alle eg har lest. Kjekt at du deler!

  Har ei slik monsterbukse på pinnane no, du kan lese om resultatet på bloggen min :)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for oppskrift! Da skal jeg ned i kjelleren og se etter garn! Tenker det blir striper i ulike farger! :-)

  SvarSlett
 13. Tusen takk for oppskriften! den var enkel og grei :) denne skal definitivt prøves. Disse monsterbuksene er bare sååååå kule! du har virkelig mange utrolig tøffe og stilige monstre i blogen! Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 14. Oppskriften er kjempe grei! Takk for at du deler den med oss! Har sendt deg bilder av 2 monsterbukser jeg har strikket etter oppskriften og flere blir det :) De sitter kjempe bra og passer like godt til snuppa på litt over 2 år og lillebror på snart 10 mndr :)Takk igjen!

  SvarSlett
 15. hei :) spør kanskje litt dumt nå, men er ute etter oppskrift slik at min mor kan strikke til min sønn. lurer på om denne oppskriften er til den buksen med dragen på eller den øverste?

  SvarSlett
 16. Ingen dumme spørsmål :) oppskrfita er en basisoppsrkfit. Du kan få til hvilket som helst monster på den: tenner og øynene/drage broderes på i ettertid med maskesting.

  SvarSlett
 17. ok, takk for svar :) så det finnes ikke en egen oppskrift på den nederste buksen?

  SvarSlett
 18. Hei sysn buksene er kjempe fine å jeg driver å strikker en nå men jeg skal brodere på tenner å sånn men jeg får det ikke til =( hvordan gjør du det ?

  hilsen tove mette

  SvarSlett
 19. Det er den samme oppsrkifta so mer brukt til alle buksene :) jeg varierer bare formen på tenner og ansiktet/øyner som broderes på. Men jeg har ikke noe diagram på de, nei, det går etter "hodet" he-he.
  Tove Mette: jeg broderer på med maskesting, ikke noe hemmelighet bak der men bare å øve og øve så knekker du plutselig koden og klarer til å få det til å bli kjemepe fint! Bruk samme type garntil brodering så får du finest resultat. Lykke til! jeg vil gjerne se hvordan buksen din blir :)

  SvarSlett
 20. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 21. Tusen takk for svar da skal jeg strikke ferdig å øve å prøve å se på bildene jeg finner hos deg =) de er så søte =)
  det skal du få se =) håper jeg får det til =)

  ha en super dag =)

  HIlsen tove mette

  SvarSlett
 22. Den var bare superkul, må lage slike til minstemann. Takk for at du deler oppskrift!!!!

  SvarSlett
 23. Tusen takk for en super oppskrift!

  Hvis du vil se min monsterbukse så se her;

  http://toneoglillegutt.blogg.no/1289926260_monsterbukse__oppskri.html

  Jeg har ikke lagt ut oppskriften på bloggen min, men linket til din blogg så andre bloggere som strikker kan se oppskriften!

  Nok en gang, TUSEN TAKK :D

  SvarSlett
 24. Tusen takk for tilbakemeldingen, Tone :) Så fin bukse det blei :) Og takk for at du linker tilbake til bloggen min :)

  SvarSlett
 25. YES!! her er de jo!! Mange tøffe! Gleder meg til og strikke!! Tusen takk! =)

  SvarSlett
 26. DEN må jeg jo bare prøve meg på :-)))))) takk for at du deler oppskrift og erfaringer :-))

  SvarSlett
 27. Ja:) disse er stilige :) og ikke vanskelig å strikke så bare å sette i gang! Og vis gjerne frem hva dere får til :)

  SvarSlett
 28. Tøff bukse! Jeg har strikka en etter oppskrifta di og det var veldig greit! =)Har linka til deg for oppskrift!
  Takk:)

  SvarSlett
 29. Så stilig buksen blei, puttelkassa! takk for at du viser frem bildene :)

  SvarSlett
 30. Jeg har stikket 3 bukser med din oppskrift! Superbra og enkel oppskrift, takk for at du deler :)
  Hvis jeg skal strikke større str(3-4 år, 5-6år), hvor mange flere masker skal jeg ha? Og hvordan er det med munnen, og felling på føttene? Kan du være så snill å legge ut oppskrift? :) Jeg er av den typen som må ha det inn med en t-skje :) Derfor likte jeg din oppskrift best :)

  SvarSlett
 31. hei
  takk for mange kjekke ider:))du er virkelig flink.
  jeg har en liten prinsesse som nettopp ble 4 år,kunne virkelig tenkt meg å strikke den rosa monsterbuksen med seler å skjørt,.deler du oppskriften til den også?

  SvarSlett
 32. Jeg har strikket monsterbukse i julegave til fadderbarnet mitt, resultat her: http://alturl.com/kxc5g
  Takk for oppskrift!

  SvarSlett
 33. Tusen takk for super oppskrift! Sitter å prøver meg på en nå. har aldri strikket etter mønster før, men dette går jo overraskende bra :-) har du mønster på hvordan du broderer tenner, øyne og monster og? Hilsen tone

  SvarSlett
 34. Hei, jeg holder på med monsterbukse som skal bli gave til en liten tantegutt. Gleder meg til å se hvordan den blir mottatt.
  Hilsen fra Benedikte

  SvarSlett
 35. Jeg bruker fortsatt monsterbukseoppskriften din: Denne gangen til julegaver ;)
  Takk for flott oppskrift! Jeg bruker billig Østlandsgarn og det fungerer finfint ...

  SvarSlett
 36. Hei! Jeg lurer på om du har mønster til fjeset bak på rompa? ;) Tenkte på flodhesten! Utrolig kule bukser forresten!

  SvarSlett
 37. Tusen takk for koselig tilbakemelding :) Jeg har mønster klart på flere monsteransikter. Har tenkt å legge dem ut for salg om ikke så alt for lenge, regner jeg med. Det er bare noen små justeringer som gjenstår, men veldig dårlig tid for tia med eksamen og bachelor oppgave skriving osv osv.

  SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!