onsdag 22. april 2009

Jordens dag

Idag er det nemlig Jordens dag eller Earth day som det opprinnelig heter på engelsk. Leste om det på Hjemmemamamma og blei veldig insiprert! Så flott med egen dag der man kan stoppe opp litt og tenke på Jorden vår og på miljø og naturen. Hva som skjer i verden? Hvordan kan vi ta vare på Jorden vår?
Hjemmemamma og Meditrina har nemlig gått sammen om en konkurranse der man kan vinne noe premier. Gøy med slike oppmuntringer!
Da har jeg tenkt på hva vi skal gjøre av vår lille bidrag til å ta vare på miljøet: ungene er ute nå og koser seg i skogen sammen med pappaen. Når de kommer hjem skal vi snakke litt om det å ta vare på miljø og hva vi kan gjøre. Så har jeg ryddet litt på kjøkkenet og i kjelleren og ungene skal lov å være med å sortere det som skal kastes: papir og plast avfall og blikkboksene og glass. Vanligvis går vi sammen til butikken for å pante flaskene og til en miljøstasjon for å levere glass og metall emballasjen på lørdag men siden det er jordens dag idag kan vi gjøre det idag. Vi skal også gå rundt i huset og se om det er noen plasser vi har glemt å slå av lyset f.eks. og om det er mulig å skru ned på varmen på elektriske ovner som står på rundt i huset (det er nok litt kaldt her enda) Vi har også ryddet i skapene idag der vi sorterte klærene til ungan og samlet opp de som er for små. Klærene skal vi ikke kaste men gi bort til noen som trenger det.
Dette er vår bidrag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!