søndag 18. januar 2009

Hvordan begynte vi med tøybleier

Her er min historie:
Prøvde våre første TB på eldste jenta mi for snart 10 år sia. Da fikk vi noen Kushis og SamIam bleier samt noen ullbukser og PUL trekk fra svigemoren min. Ble ikke helt overbevist og holdt på å gi opp ganske raskt. Så introduserte ei vennina av meg brettebleier og MotherEase OneSize bomullsbleier til oss og vi fikk låne 6-8 av de siste av henne. Da ble vi faktisk helt gira! Det funket jo! Brukte da litt i kombinasjon med engangs for da hadde vi ikke nok til heltidsbruk. Så kom storebroren og til da har vi fått lånt oss flere MotherEase One Size. På den tia var det vist bare Nøstebarn som solgte TB her i Norge (så vidt jeg viste) og etter hvert noen Sandy`s i L fra utenladsreisen til noen venner. Men det var fortsatt deltidsbruk da vi ikke hadde så mange. Og nå når minstemann kom til verden har han blitt helt 100% tøybleie bruker og bruker mye forskjellige men er helt og holdent formsydd/brettebleier+ullbukse frelst
Grunnen til å bruke TB til første ungen var nok økonomien. Engansbleiene var dyre og det lønner seg med bare noen tøybleier. Til nr2 har vi tenkt mest på helse - det er jo så mye mere behagelig å ha tøy på stumpen en papir/plast engangsbleier - og økonomien var nok i bildet også. Til nr 3 så var nok miljø og helse de største faktorer for hvorfor vi satsett på TB. Tøybleier er det beste miljøvalget for uansett hvordan man snur og vender på det er det mindre energikrevende å produserer og frakte rundt de 30 tøybleier som man trenger til et barn for hele bleieperiode en å produsere og frakte de rundt 6000 stk engansbleier som et barn bruker i løpet av bleie periode. Også blir det jo ikke de tøybleiene til 1500 kg søppel som engangsbleiene blir til.

Vi har prøvd mange merker av bleier i disse årene: Kushis, SamIam, brettiser i gass og flanel (fra Jysk, Nøstebarn, Sparkjøp, Imse Vimse), MotherEase One Size både i bomull og bambus og Stay dry, Imse Vimse flanel (de som er flate nesten som en brettebleie), ME Sandy`s i bomull og i bambus, Popolini two size i bomull og i bamboo, noen lommebleier som jeg husker ikke navn på trur det var FB, MamaBless one size i bambus og i hamp, BabyBeeHinds one size i bambus, Bambinex bambus, Tots Bots bambozle, One Life one size i bomull, Cloth`d up i bambus, Geobel i bambus, Little Lamb i bambus, YuYun bleier i bambus, P`tit bamboo, Babeco B`eco bambus velur, Babeco budget bambus frote, Little bottoms bambus, Muksut formsydd i bambus.
Trur det var alt. Mulig jeg glemmer noe men det skriver jeg bare etterpå :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!