fredag 17. februar 2012

Skråstrikket lue

Store gutten min fylte 11 år i begynelsen av februar :) Han har lenge ønsket seg en hengelue og jeg har lenge tenkt at jeg må jo ta pinnene frem og finne noe godt ullgarn og strikke en lue til ham! Etter litt søk på nett fant vi ut av at han likte Kari Traa skrå lue så jeg strikke like greit en slik til ham :)
Han selv som valgte fargene og blei veldig fornøyd med resultatet. Men han syns den blei litt for lang for ham, for han ville jo ha pannelugen frem, hehe.
 Så da tenkte vi at jeg heller skal strikke en ny til ham som er mindre. Og storesøsteren fikk prøve den første lue og den passet bedre til henne, så da fikk hun den :) Og slik ser den ut på henne.
 Jeg brukte ren ullgarn slik at luen kunne vaskes og toves lett for at den skulle være litt tettere. Det lilla er 3 tråds merinoull fra Askaladen om jeg ikke tar feil, hjemmefarget med noe plantefarger av ei vennine av meg. Og til stripene brukte jeg  rester av Safir ullgarn. 
Og her er den lua jeg strikka til store gutten min isteden for den første. 
Denne er strikket i Cascade 220 og blei både kortere og smalere i omkrets for å passe bedre :) Og igjen var det 11 åringen som valgte fargene. Han er glad i spreke farger :) 
Oppskrifta fant jeg her og den er veldig enkel og grei å tilpasse ulike garntykkelser og størrelser.

5 kommentarer:

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!