fredag 2. april 2010

Romantisk og tøff

I påska strikket jeg en romantisk vest med blonder til en liten jente. Moren ville ha den tøff og søt samtidig så derfor blei fargene turkis og svart valgt.

.Da jeg var ferdig kom lillemann og spurte om det var en ny genser? Prøve, prøve! ropte han. Jo da, jeg tok den på ham og holdt på å knyte sløyfen mens han så på den: men det er jo jentegenser!!! ropte han. Ta av, ta av!! Litt sjokolde i hånda så får jeg ham til å stå litt stille tenkte jeg...

Men nei da, det vil ikke han, he-he, han måtte bare løpe og ta den av.

Så action piks er virkelig in action :) beklager at de blei så dårlig men dere ser fasongen litt bedre enn når trøya bare henger der.

Strikket i tynt og lett ullgarn(omtrent samme tykkelse som Askeladen 2 tråds) og pinner 4. Tanken er at den kan brukes både som vest og tynn trøye. Det turkise garnet har små svarte partier og danner stilig mønster i strikk - nesten som prikker over alt. Kjøpte garnet på e-bay en gang. Det svarte er Hifa garn på omtrent babyull tykkelsen. Det gikk 77 gr til denne vesten. Mønsteret er mitt eget: tok mål og utgangspunkt i enkel ribbestriket trøye men brukte bølge/havskum mønster nederst og over skuldrene for å få den fine blondeeffekten. Det skulle være str. 2-4 år men vesten blei ganske lang slik at den kan sikkert brukes som tunika nå og siden det er ribbestrikk og litt vidde over skuldrene og snor i halsåpningen kan den vokse sammen med jenta og passer sikkert opp til skolealderen :)

post signature


6 kommentarer:

 1. Den ble jo superfin :-)

  Stakkars gutten din, skjønner godt han ikke har så lyst til å være modell jeg ;)

  SvarSlett
 2. takk :) jo da, jeg skjønner gutten min godt jeg også,he-he. Alt ser jo så mye bedre på en modell enn på en kleshenger eller pent dandert på gulvet så jeg bruker den modellen jeg har, he-he. Så lenge han er villig da. Ikke alle ganger han vil ta noe på seg i det hele tatt.

  SvarSlett
 3. Nydelig, virkelig kjempe lekker :D

  SvarSlett
 4. Nydeleg!! Og ein herleg modell!!
  Du har ikkje lyst å dele mønster på vesten/tunikaen? Har mange tantebarn som ville blittglad for ein slik. ;)

  SvarSlett
 5. Takk, Torunn :) Jeg skal prøve å finne tid å sette meg ned og skrive ned oppsrkiften :)

  SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en hilsen her. Takk! Det setter jeg stor pris på!