fredag 29. april 2011

To award til meg!

Nå syns jeg det er på høytid å sende videre 2 award jeg fikk for en stund sia :)  Først så fikk jeg denne av Elin 
Og denne skal jeg sende videre til 7 bloggere men først må jeg svare på 7 spørsmål:

1.Ta opp nærmeste bok og slå opp på side 18, linje 4. Hva står det der? 
Og undervisning i faget.
2.Hva var det siste du så på tv? 
CSI Maimi    
3.Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå?  
tv, vaskemaskin og oppvaskmaskin.  
4.Når var du sist ute og hva gjorde du da?   
30 minutter siden og hengte opp klær til trøk 
5.Hva har du på deg nå?
Kosebukse i lilla og svart t-skjorte 
6.Hva var den siste filmen du så? 
tja.... husker ikke....
7.Skulle du overveie å flytte til utlandet?
trur ikke det skulle ha vert noe problem, men det er jo spørs hvor. 

Så vil jeg sende denne award videre til: 
Mona  som er bare herlig søt :)
Husfruen som har overskud til det meste ;) 
Ingrid som både strikker og hekler og syr inni mellom :)
Viola som syr masse fint!
Cathrine som er så flink scrapper :) 
tøybleiemamma som blogger masse om tøybleier og andre greier :)
An-Margit som har en utrolig koselig blogg 
Stikk innom disse fine bloggene og se selv! 

Også fikk jeg en denne award av June 
Awarden skal reise videre til 5 blogger med mindre enn 100 følgere, 
sånn at flere kan oppdage alle de fine og inspirerende bloggene rundtomkring! 

Denne vil jeg sende til: 

Sånn, så kan dere oppdage litt nytt idag :)  Tusen takk for disse herlige award!

tirsdag 26. april 2011

Monsterbukse Søta

Ser at denne bleiebuksen får æren til å være årets første monsterbukse! Jeg har visst ikke hatt tid til å strikke monstrene iår. Og denne er knasj, akkurat like knasj og søt som den ser ut. Og denne er i alle fall så jentete som det går an! For denne bleiebuksen er tiltenkt jenta som kommer til sommeren :)
Var ikke denne dragemonster søt? Strikket i Safir og er tiltenkt som bleiebukse over tøybleier. Størrelsen er Medium så den vil nok passe på høsten en gang. 

torsdag 21. april 2011

En ekstramini skilpade bleiebukse

Je-je, enda en bleiebukse i nøytrale farger og med masse grønt :) Men jeg måtte bare prøve å strikke en bukse til mageboeren som er enda mindre en de jeg har strikket før, så jeg brukte igjen Merino Extra Fine fra Pickles i en slags stålgrønn/grågrønn farge og noen rester av Teksrena ullgarn som er multifarget og som hadde bare litt gult og grønt igjen :)
Så slik blei den :) fargene er veldig slik som de er i naturen nå: masse gult på bakken men så kommer det klare og tydelige grønne farger av det nye gresset gjennom det gule. Denne må nå da passe en liten nyfødt? kan ikke tenke noe annet! for den er virkelig ekstra mini! 

onsdag 13. april 2011

Tornerose bleiebukse til nyfødt

Et lite nøste Pickles ekstra fine merinoull i nydelig lysmint farge, litt rester av rosa og grønn ullgarn og dette bidlet fra http://www.jessica-tromp.nl (kjempe fin sia med masse oppskrifter og diagram til strikk og brodering)
blei med litt modifikasjoner og noen timer kosestrikk til en bitteliten bleiebukse til mageboeren :)
En stor rose på stumpen som strekker sine blader rundt hele buksen og helt forran med bittesmå roseknoppene :) Og til og med små roseknoppene som dusker på snora.
Har ikke prøvd dette garnet til bleiebusker før, det er ganske tynt og kjennes litt tja... glatt ut. Så jeg er spent på hvordan det vil fungere. Denne bitteliten bukse er strikket med ribb i tissesonen for å ha ekstra sikkerhet når vi skal bruke den som sperrelag over tøybleier så jeg håper det er nok. Det gikk faktisk bare akkurat i underkant av 50 gr garn til denne. Så den er liten, lett og luftig. Passer fint til sommerbaby :)

mandag 11. april 2011

Blogglotteri premien min blir brukt til Turtle Butt bleiebukse.

Det er nå veeeeeeldig lenge siden, og jeg burde ha vist dette før til dere, men har nok hatt litt å styre med de siste måneder at jeg har rett og slett ikke kommet så langt. Men en gang i februar hadde Strikk og tøys en blogglotteri og jeg måtte selvsagt bli med :) Og overaskelsen og gleden var stor når jeg fikk en mail fra henne om at jeg var den heldeige vinneren!!!! ja!!! Så her får dere se den fine premiene jeg fikk:

et stort syskrin med 2 små bokser til knapper ol og 4 nøster Merino Extra fine fra Pickles. Det er ikke ofte jeg finner noe så det var kjempe gøy! Tusen takk for den fine premien! Og det passet kjempe fint med Pickles merino garnet i gave for jeg hadde akkurat tenkt om å kjøpe et par nøster for å prøve det ut, så nå har jeg fått min sjans. Og den har jeg selvsagt utnyttet allerede :) av det lyseste nøstet harjeg strikket en bittelite bleiebukse til snuppa i magen, men den skal få noen fine blomster på før jeg kan vise den frem :) og av det mørkeste nøstet sammen med Hacho ull har jeg strikket en Turtle Butt/skilpade bleiebukse.
Jeg bruker selvsagt aldri oppskrifter så veit ikke helt om jeg kan egentlig kalle den for TB bukse da jeg har både brukt helt annet garn enn det som er i oppskrifta (oppdget at jeg liker å bruke mye tynnere garn enn det som er anbefalt) og jeg bruker jo helt egne maskantall og strikker større leggåpninger og ikke nok med det har jeg jo strikket litt annerledes med bunn og kontrast fargenefor å få det slik jeg ville ha det :) men det blei jo fint! gleder meg å bruke buksen på lille snuppa som kommer til sommeren!

lørdag 9. april 2011

Stor bestilling.

For noen dager siden sydde jeg en god del amminnlegg på bestilling. Har jo lenge tenkt å få sydd ferdig noen til meg selv så jeg har jo hatt en god del ferdigklipt, men når det kom inn en bestilling som måtte være ferdig NÅ og jeg var selvsagt helt fri for innerstoffer og venter på 3 bestillinger fra "å-du-store-utlandet" med usikker leveringstid så måtte jeg bare sy av det jeg hadde klart og her er det som blei til :)
12 par ammeinnlegg i S og M både med og uten PUL også sydde jeg 3 truseinnlegg i S medekstra breie vinger slik at de passer i litt breiere undertøy. Det ene parret med ammeinnlegg beholder jeg nok selv for den blei litt... tja... skjeiv, he-he. Overlocken streiket midt i arbeidet og det ene innlegget blei sydd med bare 2 tråder så det blei litt rart. Men resten er sendt av sted til en nybakt mamma som trenger mange ammeinnlegg nå :) Håper mottakeren blir fornøyd :) 

søndag 3. april 2011

Janosch tigersett

Noen av dere som husker denne tigeren fra barne TV?
For en god stund sia fikk jeg en bestilling på et skikkelig tigersett inspirert av denne søte tigeren :) Det tok nok tid før jeg kom i gang og enda legre tid å gjøre noe ferdig. Men nå har jeg i alle fall ordnet en hettelue strikket i 1 tråd vestlandsgarn og 1 tråd Fearytale alpakka
Denne er strikket i ca str. 3 år og her viser 3 åringen min søte tigerlue med ører på :)
Har også strikket en genser og bukse som egenltig har vert ferdig leeeeeeeenge nå, men det tok sin tid å få krefter til å feste alle trådene. 
Settet er strikket i str. 3-4 år i Rubin garn. Buksen er bestilt i smal modell for den skal også kunne brukes sammen med en kjole som også skal strikkes til dette settet. Og settet er jo egentlig ikke helt ferdig da genseren skal få en kengurulomme på forran og buksen har en halvferdig tiger på rumpen. Av en eller annen grunn er det så vasnkelig å få gjort unna litt pirkearbeid......
Har også strikket et par helt enkle leggvarmere i Mor Aase. 




Så idag er det en skikkelig bildedag :) Håper alle plaggene passer mottakeren og faller i smak og ikke minst at jeg får gjort alt ferdig snart!



Nelly sommerbukse

Onsdag og torsdag var jeg på reise og selv om det er slitsomt med flyforsinkelser hver vei er det jo greit å ha strikketøyet md i vesken for da rekker man jo å strikke! Så de ekstra timene venting på flyet og selve reisen resulterte i en søt sommerlig bleiebukse med skjørt :) Så her er Nelly!

Denne er strikket i lilla Heilo og mørk bringebærrosa Vilmark slik at denne blir lett og fin til sommmerbruk :) Strikket denne til ei vennine av meg sin lille datter. Str. er ca M så skal forhåpentligvis passe fint til snuppa hennes som blir ca et halv år til sommeren og kanskje passer den til neste sommer også? Det gikk bare 91 gr med garn totalt til buksen :)