mandag 30. mars 2009

Jeg må jo vise

Nå er jeg avslørt i gjetterunden på tøybleienissen på www.tettinntil.no så da kan jeg jo vise frem hva jeg har gitt i gave til min hemmelige nisseven. Hun har 2 barn: en gutt på halvt år og en jente på rundt 2 så da blei det en skikkelig guttegave til gutten - en blå fotball formsydd bleie som er sydd av 1 lag 100% bomul lfrote ytterst og 1 lag bambus velur innerst mot baby stumpen. Den har også lomme i for å legge innlegg oppi. Slik ser den ut foran og bak
Jeg sendte også et strikka sett (bukse, jakke, lue, votter og sokker) i marineblått babyull til gutten. Den var brukt men så ganske ny ut. Den har jeg selvsagt ikke husket på å ta bildet av.
Til storesøster strikket jeg en longiesmed romvesen monster på rumpa!!!Hun fikk også en solgol Geobel blei med.
Og alt var jo selvsagt pakket i mine hjemmesydde gave/bruks poser med Ole Brum da jeg fikk med meg at storesøster var glad i Brum og jeg hadde noe stoff hjemme.
Ser ut som om alt passet bra til ungene og at gavene falt i smak!
Gøy å være med på slike gaverunder!

torsdag 26. mars 2009

Noen ullbukser til salgs

Vil du bestille noe ta kontakt på mail: virsimon@online.no

Bleiebukser strikket i ren ull, vasket og kuret i lanolin - klare til bruk ;)

Romvesen monsterbukse 1 *SOLGT*

Str. 1-2 år
Målene:
Rise foran 22 cm + vrangbord 6,5 cm
Rise bak 24 cm + vrangbord 6,5 cm
Bein innerlengde 21 + vrangbord 7 cmDenne er hjemmefarget og har bitte-litt ujevn farge :( Derfor selges den til kraftig redusert pris.
Pris 160 kr

Turkis drøm 1 *SOLGT*
Str. M lang. Passer til dagbruk fra ca 7 kg men kan også brukes på natt litt tidliger og kan brukes lenge avhengig av barnets former.
Målene:
Rise foran 17 cm + 6 cm vrang bord
Rise bak 20.5 cm + 6 cm vrangbord
Lår omkrets fra 18 cm til 33 cm (fra ustrekt til utstrekt)

Pris kr 210,-



Multifarget 2
*SOLGT*
Str. M . Passer til dagbruk men kan også brukes på natt fra ca 6 kg og kan brukes til ca 11-12 kg eller mulig lengre avhengig av barnets former.
Målene:
Rise foran 15,5 cm + 6 cm vrang bord
Rise bak 19 cm + 6 cm vrangbord
Lår omkrets fra 18 cm til 30 cm (fra ustrekt til utstrekt)

Pris kr 210,-

onsdag 25. mars 2009

Monsterbukse med seler på bestilling

Har strikket en ny monsterbukse med seler på bestilling.Denne er strikket ekstra lang i beina med bredt vrangbord nederst slik at buksen kan passe lenge: først med oppbrett så kan oppbretten taes ned. Jeg har også prøvd en ny løsning for seler. På denne strikket jeg et lite bærestykke foran over det høye vrangbordet slik at det skal være enklere å knappe igjen. Denne er strikket i ren ny ull som ikke er superwash behandlet slik at denne kan brukes som sperrelag over tøybleier.

mandag 16. mars 2009

Strikke på bestilling

Nå har jeg tenkt litt (ok, mye) siden jeg har hatt flere forespørsel så kan jeg begynne å strikke på bestilling for salg. Jeg har sydd noen små ting bl.an. tøybleier som jeg kommer til å legge ut i bloggen her. Har også strikket flere ullbukser som jeg også kommer til å legge ut her. Er det noe interessant du finner i bloggen min og vil bestille er det bare å ta kontakt. Dette blir nok spennende! Jeg har også fått meg eget underforum på www.tøybleier.no og laget meg en midlertidig logo
Jeg sier den er midlertidig da jeg vil finne et navn som beskriver meg litt bedre siden det er ikke bare tøybleier jeg kommer til legge ut her. Så har du et forslagg er det bare å komme med det :)

Shorties/ullbukse med korte bein

hHer er noen av shorties jeg har strikket til minsten. Her har jeg også prøvd meg på litt forskjellige oppskrifter. Først kom denne i Vestlands garn Veldig grei passform men ikke helt det jeg var ute etter. så strikket jeg denne med båt på i Askeladen merinoull Den satt bra på men jeg ville ha enda nettere modell. Så Jeg ville prøve en helt annen måte å felle av til killen og bein og da kom denne modellen til livet Og den likte jeg veldig godt! Jobber med den enda med litt forandring her og der men alt i alt er jeg veldig fornøyd med den :) Strikket i flere størrelser. Denne og denne er ganske store
Så er denne modellen veldig fin til å strikke med flere farger og mønster som her Buksen sitter veldig fint på og gir en nett rumpe

Her strikket jeg en med litt lengre bein og ganske høyt vrangbord i magen

søndag 15. mars 2009

Real nappies

Vet dere hva tøybleier heter i England? "real nappies" !!! Er ikke det kult? Altså real=virkelige/ordentlige bleier ;) Helt enig med dem, ja! Tøybleier er de virkelige, de ordentlige bleier! Så jeg tenkte siden jeg skravler så mye om tøybleier her kanskje jeg skal kalle bloggen min for "ordentlige bleier" ? He-he... for prøve det nå. Kanskje jeg kommer på et bedre navn etterhvert.

fredag 13. mars 2009

Ny bleiebøtte

Tenkte jeg skulle vise dere min nye bleiebøtte. Ikke mye å skryte av kanskje men jeg syns denne fungerer faktisk best siden den er så luftig. Følte at den vi hadde var litt liten og ville ha en litt større og da jeg sto der i butikken å så på forskjellige bøtter så jeg denne - egentlig papirkurv ;) - og tenkte: denne er jo i perfekt størrelse og er så luftig og er billig!!! 19.90 for denne mens den andre jeg så på var til 99,90 så da kjøpte jeg den bare for å prøve og den funker supert!!!! Siden den er så lufitg blir det minimalt med lukt og en del av bleiene når å bli tørre til jeg skal vaske de og da lukter de ikke. Oppi er det en selvsydd pose: slikt kan man bruke sine gamle t-sjorter på - klippe av armer og sy sammen der de var, den nederste kanten av t-sjorten blir jo til super løpegang for strikk og vips har du en fin bleiepose til å ha i bøtta ;)

torsdag 12. mars 2009

Å bære barnet mitt :)

Vel.. strengt tatt alle bærer barnet sitt i alle fall i armene og i alle fall mye den første tia da barnet er nyfødt. Så velger flere å bære barnet sitt i en eller annen sort av bæresele noen ganger og noen oppdager en hel verden av gode ergonomiske bæredingser som er så utrolig praktiske til å bære barnet i og da oppdager de ofte den enorme gleden med å ha barnet sitt nært hjertet!!
For meg var mitt første møte med bæretøyet en BabyBjørn bæresele. Vi måtte bare ha oss en slik da storesøster var liten. Jeg brukte den mye hjemme når jeg skulle lage mat og rydde og på butikken når vi handlet og mye da storesøster skulle lege seg for hun slet mye med å finne roen selv og trengte kontakten med meg og bevegelser for å sovne. Jeg oppdaget fort at det var veldig praktisk med en bæresele men akk... så tungt!!!! Da mellomste guten vår kom til verden var det meningen at jeg skulle bære han i selen men da oppdaget jeg fort at den har bilt for liten til meg siden jeg la en del på meg mellom svangerskapene blei selene på en BabyBjørn alt for korte!!! Så den la vi fra oss og jeg har vert rundt på flere butikker og sett etter sele med lengre stropper men fant ikke. Da, i 2001, fant jeg ikke noe bedre alternativ. Så ventet vi lillbror i 2007 og jeg begynte å surfe og leite etter tøybleier til ham og merkelig nok snublet jeg over flere og flere bæredingser i mange av de nettbutikkene jeg var innom. Jeg så mye på sjal og slynge men følte ikke at det var noe for meg. Det var for alternativt for meg. Så lite som jeg viste om det!!!! Jeg leste videre og kom meg inn på Tettinntil. Og der oppdaget jeg at det finnes faktisk mange-mange-mange fine bæreanrettninger som til og med kunne passe meg!!!!!
Det var veldig viktig for meg å ha en bæresele jeg kunne bære minsten i samtidig som jeg kunne bruke tid på de store ungene mine og noe husarbeid. Jeg følte også at jeg kunne gi mye kos og nærhet til minsten og holde og bære på ham uten å bli sliten i armene. På tetinntil blei jeg kjent med mange koselige mennesker og fikk tilbud om å låne et elastisk sjal som var veldig godt egnet til å bære nyfødte. Minsten var rundt 2 mndr da. Jeg var veldig skeptisk til sjal men ville prøve og jeg blei så overrasket over hvor enkelt det var å lære meg knyting og hvor deilig det var å kunne ha barnet så nært meg!!! Og det var slettes ikke slitsom å bære han i timer og timer om gangen!! Det var en helt anen opplevelse enn å bære i en BabyBjørn sele. jeg forsto fort hva som gjorde BabyBjørn selen min så upraktisk og ond å bruke i lengre tid - måten den er konstruert på er ikke ergonomisk riktig hverken for barnet eller bæreren. Jeg har en Manduca bæresele nå som er så utrolig mere behagelig å bære i da den har breiere panel slik at ungen sitter ergonomisk riktig med vekten fordelt over lårene sine og ikke på ryggraden og bekkenet/hoftene som i BabyBjørn selen. Manduca gir også bedre justreings muligheter slik at barnet sitter veldig tett inntil kroppen og det blir ikke slitsom i lengden. Vi har også meitai og sjal og ringslynge som alle er mye mere behagelige og komfortable å bære i enn :) Jeg kunne ikke klart hverdagen uten så gode hjelpemidler som en god bæresele kan være! Det er både praktisk og veldig koselig :)
Det blei en veldig lang avhandling gitt, he-he. Jeg kommer nok til å skrive flere og mere detaljerte tilbakemeldinger på de forskjellige bæredingser vi har brukt etterhvert.

lørdag 7. mars 2009

Gøy med blogg!

Ja! det syns jeg! Nå fant jeg enda flere (u)nyttige gadgets å legge til i bloggen. Nå har jeg en teller som forteller meg hvor mange besøkende jeg får i bloggen min. Fant denne her Så nå blir det gøy å følge med når den passerer 100 og 500 og 1000 besøkende :-)

fredag 6. mars 2009

Jakten på den perfekte ullbukse

I det siste året har jeg eksperimentert en del med ullbukser og har jobbet mye med oppskriften på den perfekte ullbuksa som skulle være grei å strikke og satt bra på :) Her kort historie med noen bilder om denne reisen på jakt etter den ullbuksa jeg kan bli fornøyd med.
Etter å ha strikka en del trekant bukser i alle mulige varianter og noen etter noen oppskrifter jeg fant på nett begynte jeg å eksperimentere med en oppskrift som ga en bukse som var mest mulig lik en truse.
Så kom denne frem. Den satt bra men jeg blei ikke helt fornøyd. Og jeg fortsatte med litt endringer her og der:
Noen flere økninger/fellinger andre maskeantallSå begynte fasongen å ta form :) Her prøvde jeg med litt variasjoner i mønsteret med striper på skrå som blei til en morsom bukse i en veldig grei fasong.Så kom det tøybleie nisse runden på Tettinntil som jeg blei med på. Det gikk ut på at man fikk tildelt en hemmelig venn som laget en tøybleie gave til deg mens du selv skulle lage en gave til en annen hemmelig venn. Da fikk jeg bl.an. 2 nøster av nydelig alpakka garn av min nissevenn som jeg strikka denne buksen av:
Denne buksen blei tovet lett og fikk et søt hjerte på og flytet til Hammerfest til en annen tøybleie brukeren etter vert den blei for liten. Tenkte at siden garnet var en gave skulle buksen være en gave til noen andre :)
Selv strikket jeg 2 ullbukser til min hemmelig venn i tøybleie nissen. Der var det vist pappaen veldig glad i fotball og heiet på Vålerenga så da blei det en Vålerenga bukse på lille tøybleie gutten. Denne blei strikka ekstra høy for gutten var høy. Slik så den ut forran
og slik ser den ut bak
Så fikk jeg vite at pappaen heiet på Irske Celtic og da blei det denne buksa til: Strikket etter samme oppskrifta som jeg jobbet med bare med tykkere garn slik at denne kunne brukes på natt.
Men jeg var ikke helt fornøyd med designen enda. Så da blei det flere og flere med litt variasjoner: Og denne:Så skulle jeg strikke flere ullbukser i gave/bytte til en søt gutt hvis pappa var en skikkelig Liverpool fan. Og da kom jeg opp med denne: sjekk Adidas striper på siden ;)
Og heia ropet bak på stumpenOg LFC foran


Blei vist en suksess hos pappaen! så neste fotball kamp blei det denne buksa og stolte pappaen skrøt av tøybleier på gutten sin ;)
Men jeg ville fortsatt forandre litt på fasongen for å enda høyere åpning til lårene. Og enda kortere fra midjen til hoften. Så da blei det litt forandringer til og denne fasongen er jeg ganske fornøyd med:Den sitter perfekt og gir nett rumpe! Nå trur jeg har funnet den perfekte ullbuksa!!!!!

Her er noen etter den nyeste oppskrifta med litt variasjoner i hvor lange vrangbordene er rundt magen og låran:Buksene ser kanskje litt merkelig ut når de ligger flat men de er supre på kan jeg si! Vrangbordene rundt lårene strikkes ganske elastiske så de passer på både tynne og tykke lår :)

Nå jobber jeg med kosmetiske endringer på modellene. Og prøver å finne riktige størrelser også.

tirsdag 3. mars 2009

Oppskriften på lang ullbukse

Oppskriften skal ikke brukes til produksjon for salg. Du kan gjerne dele oppskriften med andre men ikke kopier den rett av heller link til bloggen her. Vis meg gjerne hva du strikker etteroppskriften. Takk! Og lykke til!


Siden det er flere som har spurt etter oppskrifta på denne buksa som liger her. Legger jeg oppskriften ut i bloggen også.Denne type bukser har jeg strikket til å kunne bruke som sperrelagg over tøybleier og har derfor brukt garn som ikke er superwash behandlet. Men det går jo fint å strikke denne som vanlig lang bukse i superwash garn.
Garn som kan brukes er f.eks. dobbelt tråd av tynn alpakka fra Du store alpakka, Sandnes eller Drops ol; enkelt tråd av ullgarn som Mor Aase/Smart, Toppull, Peer Gynt, Heilo, Østlandsgarn/Vestladsngarn/Safir, Rubin, Juvel, Flak ol (ca 100 m pr. 50 gram) Garnforbruk er ca 150 gr til de 2 minste str. og rundt 170-200 gr til de to største. Du trenger liten rund pinne på 40 cm og strømpepinner i str. 4.
Størrelser er ca 1/3 - 6/9 - 12/18 - 24+ mndr
Buksen strikkes i vrangbord strikk 3 r + 3 vr fra midjen og ned.
Legg opp 84/96/96/108 m på liten rundp 4. Strikk vrbord. Etter 2 - 3 cm strikker du 1 omgang vrang. Dettte skal bli din brettekant. Fortsett i vr. br. strikk 3r+3 vr men nå har du rette masker over de vrange og motsatt slik at bretten oppe skal ikke bli så tykk. Strikk 2-3 omganger før du begynner å strikke kortrader slik at buksen skal bli lengre bak. Ta den første masken av og stram til for hver gang du snur. Sett et merke foran 3 r midtmasker bak og strikk 6m(3r+3vr) fra merket og snu, strikk 12m snu, strikk 18 snu, 24 og snu, 30 og snu, 36 snu, 42 snu, 48 m snu for de 2 minste størrelsene og opp til 60 (snu 2 ganger til) for de 2 største størrelsen. Fortsett å strikke rundt. Når arbeidet måler 8,5/12,5/13,5/14,5 cm målt fra brettkanten midt foran økes det på hver side av 3 rett midt masker bak(kilen bak) på hver 2.omg totalt 12 ganger men når du har økt 6 ganger øker du tilsvarende på hver side av de 3 rette midtmasker foran(kilen fremme) totalt 6 ganger slik at du har økt totalt med 36 nye masker. Når du øker hent opp tråden fra forrige omg tvist den og strikk denne rett eller vrang ettersom det som passer inn i vrborden - de 3 første m som økes strikkes rett, de 3 neste vrang osv. Etter alle økninger har du 120/132/132/144 m. Strikk et par omganger til etter alle økninger og fell de 7 m midt foran og midt bak eller strikk dem sammen. Strikk hvert bein ferdig for seg.
Fordel m på det ene benet på strømpepinner nr 4 = 53/59/59/65 m. Du har nå 2 vr. m. midt på insiden av beinet. Fortsett å strikke rundt 3r+3vr samt som du strikker de 2 midteste vr. m rett sammen slik at du har 7 rette masker i midten nå. Strikk 1-2 omgang slikt og på den neste omg. strikkes de 2 første og 2 siste av de 7 midterste rette m på innsiden av benet sammen til 5 m. Strikk 4 omg til og igjen strikkes de 2 første og siste av de 5 midterste masker sammen til 3 r slik at vr.borden går opp videre = 48/54/54/60 m. Fortsett vrborden til benet måler 24/27/31/38(eller mer om du strikker til større barn) cm. Fell løst av i vrang bord strikk. Strikk det andre benet som det første. Buksen skal kunne brettes opp ca 5-7 cm nederst på bena slik at det er mulighet å vokse i den.
Sy sammen åpningen mellom bena. Brett øverst i livet dobbelt mot vrangen og sy pent fast. Tre en strikk i løpegangen.